VIRTUALNI ASISTENT

Izzivi s katerimi se vsakodnevno sooča mali podjetnik so veliki. Paziti mora na trženje, finance, vsakodnevne težave, najemanje in odpuščanje zaposlenih in še mnogo več. Ob vseh teh vsakodnevnih večinoma rutinskih nalogah, podjetniku velikokrat zmanjka časa za razvijanje novih idej in procesov, ki bi pomagale pri rasti podjetja. Spoznajte način dela in kako lahko svojemu podjetju pomagate z najetjem virtualnega asistenta.

Vam zmankuje časa?

Vam je ta stavek blizu? V dnevu žonglirate med številnimi nalogami v vašem podjetju, kot so urejanje administracije, branje in odgovarjanje na e-pošto, posodabljanje spletne strani, pisanje objav na socialnih omrežjih, urejanje spletne trgovine,… Se velikokrat zgodi, da ko zaključite z vsemi rutinskimi obveznostmi, da je tudi delovnega dneva konec?

Najslabše kar se zgodi je, da ste tako zaposleni z ohranjanjem poslovanja, da nimate časa za prevzemanje novih strank, nalog, pridobivanje novih projektov, ali ustvarjanje novih izdelkov, ki bi dejansko prinesli vašemu podjetju dobiček. Se vrtite v ciklu, kjer samo trdo delo ni dovolj za uspeh podjetja, vendar nimate časa za razvoj?

Virtualni asistent vam pri tem lahko pomaga, saj lahko vsa rutinska dela, ki vam jemljejo preveč časa opravi namesto vas. Vi pa se tako posvetite razvoju in rasti podjetja.

Redno zaposliti nekoga ali najeti virtualnega asistenta?

zaposleni vs virtualni asistent

Splošno prepričanje je, da je edina možnost zaposliti nekoga, ki bi zgoraj opisana dela opravil namesto vas. Potrebno pa je upoštevati, kaj dobite z zaposlovanjem. Po raziskavah sodeč je efektivnega dela pri povprečnem zaposlenem za 40-urnim delavnikom samo 60%. To pomeni da ga plačujete za približno 160 ur dela na mesec, opravi pa jih le 100. Stroški, ki nastajajo ob zaposlitve za polni delovni čas so večji, kot stroški virtualnega asistenta. Poleg tega pri delu z virtualnim asistentom sproti določate število opravljenih ur in v obdobjih ko ne potrebujete toliko storitev, virtualnega asistenta ne plačujete.

Zaposleni vs Virtualni asistent

Po pregledu prednosti in slabosti zaposlovanja in najemanja virtualnega asistenta je očitno da so stroški sodelovanja z virtualnim asistentom nižji, prav tako je produktivnost zaposlenega slabša. Zato je potrebno spremeniti razmišljanje, da je vedno potrebno zaposliti osebe, da bo delo v vašem podjetju opravljeno kvalitetno. Seveda obstajajo poklici, ki jih ni mogoče opravljati na daljavo, vendar pa je za veliko podjetji sprememba iz zaposlovanja v najemanje virtualnih asistentov boljša in cenejša opcija. V svetu se način zaposlovanja že nekaj let spreminja in vedno več dela opravijo zunanji izvajalci.

Če razmišljate bodisi o preoblikovanju, najemu novega člana osebja ali preprosto želite izvedeti več o možnostih, ki jih sodelovanje z virtualnim asistentom ponuja kliknite na povezavo spodaj in si pridobite 30 minutno posvetovanje brez kakršnihkoli obveznosti.