politika zasebnosti in spletni piškotki

O politiki varstva osebnih podatkov

Podjetje JUVO, poslovno svetovanje, Katja Korže Žlender s.p. je zavezano k spoštovanju vaše zasebnosti in osebnih podatkov. Zato se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih podjetje JUVO, poslovno svetovanje, Katja Korže Žlender s.p. zbira o vas, podatki se pridobijo s prijavo na e-novice ali poslanim povpraševanjem. V nadaljevanju definiramo pojme in pojasnjujemo kako in za kakšne namene zbiramo vaše podatke.

Upravljalec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov (ZVOP), je:

JUVO, poslovno svetovanje, Katja Korže Žlender s.p.

Selo pri Vodicah 53, 1217 Vodice

e-mail: info@juvo.si

Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo le če je to nujno potrebno. 

S prijavo na obvestila o objavah zbiramo elektronski naslov. Pri oddanem povpraševanju pa se zbirajo Ime in Priimek, elektronski naslov ter kraj sedeža podjetja. Osebne podatke potrebujemo, da vam lažje podamo ponudbo na vaše povpraševanje.

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe, v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali in je ne uporabljamo v druge namene ali posredujemo tretjim osebam. Pridobljeni osebni podatki se hranijo do preklica privolitve.

Pravice posameznikov

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov in pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavite. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov. Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@juvo.sii ali po pošti Juvo, Katja Korže Žlender s.p.,Selo pri Vodicah 53, 1217 Vodice.

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju JUVO, poslovno svetovanje, Katja Korže Žlender s.p. ter pritožbo pri informacijskem pooblaščencu.

Politika piškotov

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Nadzor piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Seznam piškotov

IME PIŠKOTKAOPIS PIŠKOTKA IN NJEGOV NAMENTRAJANJEIZVORKategorija
_gatAnalitični piškotek. Piškotek se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov.10 minutGoogle Analyticsspletni analitika
_gaAnalitični piškotek. Z naključno generirano številko se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov2 letiGoogle Analyticsspletni analitika
_gidAnalitični piškotek. Potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami.24 urGoogle Analyticsspletni analitika
gadwp_wg_default_dimensionAnalitični piškotek.  Uporablja za statistiko obiskovalcev. Zbrani podatki niso osebni, temveč le za uporabljene brskalnike1 letoGoogle Analyticsnujni piškotki
gadwp_wg_default_metricAnalitični piškotek.  Uporablja za statistiko obiskovalcev. Zbrani podatki niso osebni, temveč le za uporabljene brskalnike1 letoGoogle Analyticsnujni piškotki
gadwp_wg_default_swmetricAnalitični piškotek.  Uporablja za statistiko obiskovalcev. Zbrani podatki niso osebni, temveč le za uporabljene brskalnike1 letoGoogle Analyticsnujni piškotki
moove_gdpr_popupZabeleži vaše soglasje piškotkom1 letoGDPR Cookie Compliancenujni piškotki
wordpress_test_cookieTa piškotek preveri ali vaš brskalnik dovoljuje piškotkedo zaprtja sejeWordPressnujni piškotki

Spremembe Politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Veljavna politiko zasebnosti bo objavljena na tem mestu poleg pa bo posodobljen datum zadnje spremembe. V primeru želje po dodatnih informacija o ukrepih glede zasebnosti, se obrnite na nas preko kontaktnega obrazca na spletni strani

Datum: 20.6.2018

JUVO, poslovno svetovanje, Katja Korže Žlender s.p.